Aturat per un temps.

Amigues i amics,

Com veureu el tinc un tant aturat. Són moltes coses! Però aviat el tornaré a activar. Salut!

4.6.07

RCTVas

Generalment fruit del jet-lag m'ha tocat fer zapping pels canals de televisió veneçolana, i la darrere vegada ha estat aquest mes de maig.
I sempre m'he quedat amb cara de babau incrèdul veient Globovisión i Radio Caracas Televisión. Em quedava petrificat, i en bona mida espantat, intentant entendre com unes televisions tan reaccionàries es podien veure com si foren una cadena més.
Ja sabem que enlloc hi ha res neutre. I aquí a l'estat espanyol TVE o les privades tenen una versió particular dels successos mentre a la ràdio l'església catòlica, a través de la COPE, sembra l'odi entre els nostres països.
Però tot això és un joc de xiquets comparat amb l'acabada de tancar RCTV.
Malgrat tot a Europa ni existeix ni es permetria cap televisió així. Aquí cap mitjà impulsaria descaradament un cop d'Estat o atacaria impunement dia rere dia la democràcia o el president d'una nació.
A Veneçuela RCTV, la televisió de l'oligarquia, amb una programació roïna i irascible assetjava impunement la fràgil democràcia d'aquell país meravellós i va participar obertament en el cop d'estat de l'11 d'abril de 2002.
Finalment el govern bolivarià no els ha renovat els seus històrics drets d'emissió.
El president ja ho havia anunciat abans de guanyar les darreres eleccions d'una manera aclaparadora. I finalment l'emissió ha estat clausurada.
Tan sols això.
Però d'una manera coherent les coses haurien d'haver anat diferent: Un judici. Una sanció exemplar. Uns anys a la presó pels propietaris de la cadena...
Res d'això, Chávez ha tingut prou en avisar i finalment no renovar el permís. Ha mogut fitxa suaument.
Dissortadament però sempre hi ha qui paga les conseqüències sense ser-ne culpable directament. En aquest cas, i per variar, els treballadors.
Centenars de persones despatxades per culpa d'uns empresaris que els han manipulat i utilitzat per atacar al seu propi poble. Uns amos que han preferit continuar el seu atac al govern enlloc de mantenir la seva empresa i els llocs de treball de moltes persones.
Malgrat les manifestacions dels treballadors, de la dreta colpista i de tota una munió afectada pel tall de les telenovel·les (ai las...), manipulades aquí com "manifestacions per la llibertat d'expressió", el poble més combatiu i il·lusionat ha celebrat en manifestacions paral·leles (de les que ningú no en parla) l'esborrada de les ones del pamflet feixista d'RCTV, i de fet ja feia mesos que s'expressava per les façanes d'arreu la nació amb un gràfic "RCTVas".
I sí, afortunadament per a la democràcia mundial, RCTe'n vas.
Te n'has anat.

3 comentaris:

Tonet ha dit...

Felicitacions Guillem per exposar-nos clarament el que ha succeït en la televisió de marres, tot i que ja "ensumàvem" què i qui havia al darrera. Però és ben curiós que ens tinguem d'enterar precisament per tú (moltes gràcies) i no pels mitjans del nostre país. Por?
Quan tindrem la sort que se li acabin els "grans beneficis" a la COPE i els seus sicaris capellans?

Venezolanisimo ha dit...

... Respeto las opiniones de Todos, pero creo que ES necesario VIVIR en Venezuela para poder conocer a detalle la real situacion actual de MI pais...
... No Basta con leer prensa, cables o tv, ES NECESARIO estar presente y vivir el dia a dia del Venezolano... El caminar por calle llenas de Basura en la Capital (Caracas), ademas inundadas de Comercio informal...
...Viajar por el centro del País (Aragua, Carabobo, Cojedes) y ver niños en las calles, Ansianos en el mas completo abandono, sin dejar de nombrar la cantidad de familias indigenas que viven en las mas indignas condiciones, en medio de la ciudad expuestos a un sin fin de maltratos y explotaciones...
...Encontramos familias enteras, pidiendo justicia por tanta inseguridad, el alto nivel de corrupcion en todos los niveles de la sociedad, pero sobre todo en lo entes publicos....
... ESTO Y MAS...
...Señores hay que levantarse cada dia en Venezuela, para saber REALMENTE LO QUE AQUI ESTA SUCEDIENDO....
... COMENTAR UN HECHO DESDE AFUERA ES FACIL, DIFICL ES VIVIRLO DIA A DIA Y TENER QUE REDACTARLO...

Unknown ha dit...

Hola Cariño;

Mil gracias por las cosas LINDAS que siempre dices de MI PAIS...
VENEZUELA esta viviendo cambios y resulta muy dificil adaptarse a los cambios PERO es un pais HERMOSO lleno de GENTE HERMOSA al igual que sus paisajes..

Besos
Mary!!!