Aturat per un temps.

Amigues i amics,

Com veureu el tinc un tant aturat. Són moltes coses! Però aviat el tornaré a activar. Salut!

15.1.07

Economia amb els Ocells Amics.

birders

En un extens article del Financial Times d’aquest 30 de desembre en Harry Eyres parla de l’interessant que resulta la península ibèrica ara, al gener, per a gaudir del birding, l’observació d’ocells.
Per un anglosaxó no hi ha res de nou en un afirmació així, només al Regne Unit hi ha més d’un milió d’aficionats a l’observació d’ocells, i en qüestió turística els destins ornitològics es troben entre els més preuats.
És un turisme sòlid, madur i consolidat nord enllà de casa nostra.
Malgrat que a l’estat espanyol els Països Catalans són capdavanters també en el món dels ocellaires de natura, no ens enganyarem si afirmem que en això ben be tot està per fer.
A l’epicentre però d’aquesta dinàmica que ja ningú no aturarà hi ha la vila de Seròs (Segrià) que el vinent 20 a 22 de juliol oferirà el 1st Catalan Ornithological Festival, tota una iniciativa innovadora feta realitat pel petit ajuntament, però amb un projecte d’ampla mira, que arrossegarà tothom.
A Seròs, la vila que ens obre les portes de l’Aiguabarreig, hi trobarem en pocs mesos aquesta primera fira especialitzada en el birding o birdwatching així com, des de l’estiu passat, ja teniu la primera Oficina Nacional de Turisme Ornitològic.
Paral·lelament i de manera coordinada el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, amb el seu “Ara Lleida”, esperona la nostra primera ofensiva de promoció internacional. Per això aquest agost el trobarem oferint el nostre “ornitoturisme” en la Birdwatching Fair, la mare de les fires ornitològiques, del 17 al 19 d’agost a Oakham (Rutland) al Regne Unit, és clar.
El Patronat i l’Oficina de Seròs van presentar l’estiu passat el primer fruit en aquest camí que enceten -que encetem els catalans-, el també innovador web per als turistes ocellaires que vulguin venir per les nostres comarques. Hi podeu accedir des de www.lleidatur.com o www.birding.cat.
Feu-ne una ullada, en poc una part de l’economia del nostre país arribarà de les ales dels nostres bonics moixons, els nostres ocells amics. Cal anar preparant-s’hi.